Φ(α)ΠΑ

admin
10/07/2015 14:16
 
 
 

Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε! Μειωμένος ΦΠΑ… τέλος! Δεν είχαν τα νησιά τα προβλήματα τους, δεν είχαν τις δυσκολίες τους, τώρα έρχεται και αυτή η Φ(α)ΠΑ για να τα αποτελειώσει.

Η ελληνική πρόταση με τα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας αναφέρει τα εξής: «Διατηρείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2016, εκτός από τα πλουσιότερα και πιο τουριστικά. Η κατάργηση της έκπτωσης στα απομακρυσμένα νησιά θα γίνει στο τέλος του 2016 και όταν θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Η αύξηση αυτή του συντελεστή ΦΠΑ μπορεί να αναθεωρηθεί στο τέλος του 2016, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν ισοδύναμα».

Και τώρα μου έρχονται απανωτά τα ρημάδια, τα ερωτήματα:

*Ποια νησιά θα χαρακτηριστούν «πλουσιότερα» και «πιο τουριστικά» από κάποια άλλα και με ποια κριτήρια;

*Είναι σίγουρο ότι στο τέλος του 2016 θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών; Γιατί – μην ξεχνάτε! – στην Ελλάδα ζούμε και ό,τι εξαγγέλεται, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υλοποιείται κιόλας!

*Είναι σίγουρο ότι στο τέλος του 2016 θα βρεθούν ισοδύναμα;

*Γιατί «ξεθώριασαν» οι «κόκκινες γραμμές» όσων διαβεβαίωναν ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ;

*Τι στάση θα κρατήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θέτει τελεσίγραφο ότι «δεν θα δεχθούμε να μην έχει δεδηλωμένη η κυβέρνηση στην ψηφοφορία» των μέτρων στη Βουλή;

Θα μπορούσα να απαριθμήσω κι άλλα, πολλά ερωτήματα, όμως δεν θα το κάνω. Δεν έχει νόημα. Κατά την άποψη μου, τα νησιά οδηγούνται, ως άλλη Ιφιγένεια, στον βωμό για να φυσήξει «ούριος άνεμος» για την Ελλάδα.

Το ξέρω πως οι αντοχές σας (και οι δικές μου, άλλωστε) έχουν εξαντληθεί. Το ξέρω ότι πρέπει να τελειώσει αυτό που ζούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες – κατ’ άλλους τους τελευταίους πέντε μήνες. Αλλά… με ποιο (δυσβάσταχτο) κόστος;

 

 

(Visited 242 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*