Κυκλάδες: Χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και προβλήματα φέρνει η «Μήδεια» στα νησιά – Έκλεισαν τα σχολεία

χιονόπτωσης
Newsroom
15/02/2021 23:47
 
 
 

 

Πολικές συνθήκες επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στα νησιά των Κυκλάδων, με πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες ενώ στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις βοριάδες.

Η “Μήδεια” φέρνει χιόνια και στις Κυκλάδες και ήδη από το βράδυ της Δευτέρας πολλές περιοχές κυρίως ορεινές (αλλά και με χαμηλότερο υψόμετρο) έχουν ντυθεί στα λευκά. Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις 9-10 μποφόρ και οι Κυκλάδες στο χάρτη προειδοποιήσεων καιρού (METEOALARM) της ΕΜΥ, είναι στο κόκκινο.

Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές των νησιών έχει πέσει υπό το μηδέν, οι συγκοινωνίες διεξάγονται με δυσκολία, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος.

Στην Άνδρο, λόγω της χιονόπτωσης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τη Δευτέρα το βράδυ.

Στην κεντρική και ορεινή Νάξο από τη Δευτέρα το βράδυ, χιονίζει ασταμάτητα, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Κλειστά σχολεία

Στα λευκά έχουν αρχίσει και ντύνονται πολλά ορεινά χωριά των Κυκλάδων. Λόγω της κακοκαιρίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων τα περισσότερα σχολεία στα νησιά έχουν κλείσει με απόφαση των δημάρχων.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δήμαρχοι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα νησιά: Σύρος, Νάξος, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργός, Τήνος, Άνδρος, Μύκονος, Ίος, Θήρα, Κύθνος, Κέα, Σίφνος και Αντίπαρος.

Χωρίς τηλεόραση και ρεύμα περιοχές της Άνδρου

Στην Άνδρο που πλήττεται ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, λόγω των θυελλωδών ανέμων προκλήθηκε βλάβη σε όλους τους αναμεταδότες στα Σταυριά της Καππαριάς. Επίσης έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές Βουρκωτή και Κατακαλαίοι που θα παραμείνουν χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα (από Δευτέρα βράδυ μέχρι Τρίτη), λόγω βλάβης που οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή.

Ο καιρός την Τρίτη σε Κυκλάδες, Κρήτη (ΕΜΥ)

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 779 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*