«Μήδεια»: Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο φέρνει πολικό ψύχος και χιόνια

Newsroom
10/02/2021 16:03
 
 
 

«Μήδεια» ονομάστηκε η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το Σαββατοκύριακο και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι το πολικό ψύχος και τα χιόνια, ακόμα και μέσα σε πόλεις και νησιά!

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, στα κεντρικά και βόρεια θα ξεκινήσουν πυκνές χιονοπτώσεις που σταδιακά θα επεκταθούν και στα πεδινά, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε «ντυμένα» στα λευκά ακόμη και νησιά του Αιγαίου!

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (και μέχρι την Παρασκευή) θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές, θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας.

Όλες τις ημέρες η θερμοκρασία θα είναι εξαιρετικά χαμηλή και αναμένεται να φτάσει τους -15 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα σε ορισμένες περιοχές, προκαλώντας τον ισχυρό και ολικό παγετό.

(Visited 215 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*