Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Newsroom
19/12/2020 21:36
 
 
 

 

Με συννεφιά, αλλά μακριά από έντονα καιρικά φαινόμενα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού ο καιρός θα είναι ήπιος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.

Όμως, από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καιρός χαλάει και έρχονται βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις όχι μόνο στις ορεινές περιοχές. Τα Χριστούγεννα δηλαδή πιθανότατα θα είναι μια μεταβατική ημέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Από τις 25 Δεκέμβρη ψυχρές αέριες μάζες θα κατεβούν προς τα Βαλκάνια και φαίνεται, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία να μπαίνουν δυναμικά στην Ελλάδα την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, με τον καιρό να αγριεύει και να σημειώνονται βροχές στα πεδινά της κεντρικής και νότιας χώρας, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Δεν αποκλείει ο Σάκης Αρναούτογλου να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ

Με ομίχλες και περιορισμένες βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, ενώ θερμοκρασιακά φαίνεται ψυχρές αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη να προσπαθήσουν να κατέβουν στη χώρα μας, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία τις επόμενες μέρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ιονίου, και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στο Ιόνιο από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Κρήτη και πρόσκαιρα τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Λίγα
χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 22-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά της ηπειρωτικής
χώρας. Η ορατότητα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά
τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους
περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2020

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2020 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*