Έκτακτο δελτίο καιρού: Κεραυνοί ισχυρές βροχές και καταιγίδες «χτυπούν» τη χώρα – Πώς επηρεάζονται οι Κυκλάδες

Newsroom
07/12/2020 14:16
 
 
 

 

Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 1000 περίπου κεραυνούς.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις επόμενες ώρες, περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12.

Δείτε το μέτωπο της κακοκαιρίας, στις 14:00

Ισχυρές νυκτερινές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά – Η εξέλιξη των φαινομένων κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 7/12 στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα. Στην

Εικόνα 2 παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται κατά τα τρίωρα 14:00 – 17:00 και 17:00-20:00, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020) η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020), η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Β. Σήμερα στο Ιόνιο πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο καιρός σήμερα στις Κυκλάδες

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και μόνο στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τρίτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 349 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*