VIDEO: Ισχυρές καταιγίδες έφερε τα ξημερώματα στη Νάξο ο «Ιανός»

Newsroom
19/09/2020 15:33
 
 
 

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Νάξο ο «Ιανός», κάνοντας το πέρασμα του από το νησί.

Γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, η νύχτα έγινε μέρα με τις αστραπές ενώ η γαλήνη που επικρατούσε στο νησί σείστηκε από τους κεραυνούς και τη δυνατή βροχή που ξέσπασε λίγο αργότερα.

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ συννεφιά και ψιλόβροχο συνεχίζει να επικρατεί στο νησί ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα. Ωστόσο οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν (6-7 μποφόρ). Η θερμοκρασία έχει σημειώσει μικρή πτώση.

Το πέρασμα του «Ιανού» σηματοδοτεί και τα πρωτοβρόχια στο νησί για το νέο υδρολογικό έτος. Σύμφωνα με το Naxos Weather σήμερα έπεσαν 28,2 χιλιοστά (η μεγαλύτερη των πέντε τελευταίων χρόνων το μήνα Σεπτέμβριο), όπως καταγράφηκαν στον Μετεωρολογικό Σταθμό Γαλανάδου Νάξου. Μάλιστα όπως φαίνεται στα παρακάτω στοιχεία, σε λίγες ώρες φέτος έριξε περισσότερη βροχή από ότι πέντε χρόνια μαζί το μήνα Σεπτέμβριο.

Οι βροχές που έχει δώσει ο Σεπτέμβριος τα τελευταία πέντε χρόνια:

2016: 0,2 mm
2017: 0 mm
2018: 22,6 mm
2019: 0,3 mm
2020: 28,2 mm μέχρι σήμερα…

«Ιανός» στο πέρασμα του από τη Νάξο

Να σημειωθεί ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών υπήρξαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της Νάξου. Μάλιστα στο παραπάνω βίντεο διακρίνεται η στιγμή που διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε κολώνα της ΔΕΗ.

 

(Visited 1.709 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*