Κακοκαιρία εξπρές την Τσικνοπέμπτη

Newsroom
19/02/2020 01:12
 
 
 

 

Μια εξπρές αλλαγή του καιρού που θα φέρει βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένουν την Τσικνοπέμπτη οι μετεωρολόγοι.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννη Καλλιάνος, η Τετάρτη θα είναι μια μεταβατική ημέρα.

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, και από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν βροχές, που θα είναι εξασθενημένες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, μειωμένη κατά έναν με δύο βαθμούς, και θα κυμανθεί από 12 – 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 – 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 και στα Αιγαίο από το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου την Τσικνοπέμπτη προβλέπεται «μία πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από τα δυτικά σε ανατολικά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα ενισχυθούν κατά τόπους αρκετά.

Η θερμοκρασία την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, την Πέμπτη όμως προβλέπεται να παρουσιάσει αισθητή πτώση κυρίως στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

(Visited 257 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*