Καλλιάνος: Έρχεται η ισχυρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα – Θα χιονίσει και στις Κυκλάδες

xionia 29 dekemvrios 2016 10
Newsroom
03/01/2020 13:25
 
 
 

 

Η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα είναι προ των πυλών και συγκεκριμένα θα χτυπήσει τη χώρα από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Από αυτή δε θα γλιτώσουν τα νησιά των Κυκλάδων τα οποία συγκαταλέγονται στις περιοχές της χώρας που θα χιονίσει ακόμα και στα πεδινά.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος κ. Καλλιάνος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, τόνισε: «Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για το φετινό χειμώνα».

Μιλώντας στον Βασίλη Αδαμόπουλο και τον «Θέμα FM», ο μετεωρολόγος πρόσθεσε: «Περιμένουμε πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα. Θα πέσει η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες».

Επιπλέον, ο κ. Καλλιάνος σημείωσε ότι αναμένονται από το «μεσημέρι της Κυριακής πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας οι οποίες θα δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής, θα επηρεαστούν τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη “Ζηνοβία”, δηλαδή θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει και στις Κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο».

 

(Visited 2.454 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*