Καιρός: Έρχεται καύσωνας με 40αρια

καύσωνας με 40αρια
Newsroom
02/07/2019 01:00
 
 
 

 

 

Καύσωνας με 40αρια θα πλήξει και τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το έντονο κύμα ζέστης θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου όπως προβλέπει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως τονίζει οι υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα κινηθούν από 40 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, την Τετάρτη το κύμα ζέστης θα εκδηλωθεί στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Πέμπτη στα κεντρικά, βόρεια, δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Παρασκευή στα κεντρικά ηπειρωτικά. Oι θερμότερες μέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Στις Κυκλάδες μπορεί να μη χτυπήσει 40αρια η θερμοκρασία, αλλά και εδώ θα ανέβει ο υδράργυρος ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες απασχόλησαν τη Δυτική Ευρώπη μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη 03/07 έως την Παρασκευή 05/07/2019.

Η κίνηση των θερμών αέριων μαζών διακρίνεται στο παρακάτω βίντεο:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στις Κυκλάδες για την Τρίτη από την ΕΜΥ:

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 232 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*