HORECA και Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας βράβευσαν το «1926» της ΕΑΣ Νάξου (video)

Άκης Αξαόπουλος
11/02/2020 14:14
 
 
 

 

Ως ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Νάξου για το 2020 βραβεύτηκε την Κυριακή το εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών «1926» από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και την έκθεση HORECA.

Το «1926» απέσπασε το βραβείο έχοντας συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία με βάση σημαντικά κριτήρια γαστροτουρισμού, όπως μεταξύ άλλων τη σωστή χρήση τοπικών πρώτων υλών, την προβολή τοπικών συνταγών και την προβολή σε έντυπα καθώς και τη βαθμολογία σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες.

Η βράβευση, όπως σημειώνει η ΕΑΣ, αποτελεί επί της ουσίας, μία… επι-βράβευση της δουλειάς του εστιατορίου πάνω στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων της Νάξου!

Η απονομή του βραβείου

Υπό το βλέμμα της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και πρώην Υπουργού Άντζελας Γκερέκου, το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Αναστάσιος Πρωτοψάλτης, στον υπεύθυνο και σεφ του εστιατορίου Βαγγέλη Βενιέρη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης HORECA.

Παραλαμβάνοντας την πολύτιμη διάκριση, ο σεφ του ναξιώτικου εστιατορίου δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τη HORECA, γι αυτή την τιμή που μας κάνουν, να βραβεύσουν το εστιατόριό μας. Ακόμη, να ευχαριστήσω τόσο τον Δήμο Νάξου όσο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που μας στηρίζουν έμπρακτα. Το “1926” είναι ένα εστιατόριο-εγχείρημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το οποίο άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2018. Η φιλοσοφία του είναι ότι βασίζεται σε ναξιώτικα προϊόντα και μόνο. Δεν προσφέρουμε ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, αναψυκτικά τύπου cola, παρά μόνο τοπικά προϊόντα! Να ευχαριστήσω και τον κόσμο για τη στήριξη και σας περιμένουμε όλους στη Νάξο για να δείτε και οι ίδιοι ότι αυτό που προσφέρουμε είναι κάτι το μοναδικό!».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Πρωτοψάλτης αφού παρέδωσε το βραβείο στο Βαγγέλη Βενιέρη, τον συνεχάρη και  ζήτησε «ένα μεγάλο χειροκρότημα για το “1926”» προτρέποντας το team του εστιατορίου: «Συνεχίστε έτσι όπως είστε!».

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγες ώρες μετά τη βράβευση του «1926» αναφορά στο θέμα έγινε στη δημοφιλή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα». Οι παρουσιαστές της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, αναφέρθηκαν στη βράβευση του εστιατορίου και έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στο «1926» όσο και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

(Visited 269 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*