Πασχαλινά κουλουράκια …με άρωμα Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
29/04/2019 4:14
  •  
  •  
  •  

Το σπίτι μυρίζει “Πάσχα” και αυτό σημαίνει ότι τα κουλουράκια και τα τσουρέκια είναι στο φούρνο! Η Μαριέττα Γαλάνη μας δίνει μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή …με άρωμα Νάξου, για να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα κουλουράκια που δοκιμάσαμε ποτέ!!

Κουλουράκια πασχαλινά

Τι θα χρειαστούμε

4 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
1 φλ. τσ. φρέσκο βούτυρο Νάξου
1 και 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. γιαούρτι τοτάλ
1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
ξύσμα λεμονιού

(1 αυγό χτυπημένο για να αλείψετε τα κουλουράκια και βούτυρο για το ταψί η λαδόκολλα)

Πώς θα τα φτιάξουμε

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και σόδα.

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού.

Τώρα, σιγά-σιγά ρίχνουμε στο μείγμα αλεύρι και το γιαούρτι αλληλοδιαδόχως.

Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα σχήματα που θέλουμε, τα βάζουμε σε λαδόκολλα ή βουτυρωμένο ταψί.
(αν θέλετε τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό, εγώ δεν τα άλειψα)

Τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στη μεσαία σκάλα, σε μέτριο φούρνο. Αν κάνετε μεγαλύτερα σχήματα θα θέλουν λίγο περισσότερο ψήσιμο.

Καλό Πάσχα!

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.