Σε πλήρη λειτουργία στην ΕΡΓΑΝΗ το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Newsroom
02/10/2020 10:58
 
 
 

Ξεκίνησε χθες το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, δίνοντας κίνητρα για νέες προσλήψεις, ενώ εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα και τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα αναγγελίας πρόσληψης και υπεύθυνης δήλωσης που έχουν ανέβει στον ιστότοπο της ΕΡΓΑΝΗ και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό απολαμβάνοντας τα ειδικά οφέλη του νέου προγράμματος με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα δώρα και το επίδομα άδειας.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς για κάθε νέα πρόσληψη εγγεγραμμένου στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 12 μήνες, το κράτος θα επιδοτεί επιπλέον την νέα πρόσληψη με ποσό 200 ευρώ στον ονομαστικό του μισθό.

«Ξεκίνησε χθες το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτεία για την στήριξη των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων. Περιμένουμε από όλες τις επιχειρήσεις και εργοδότες να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα και να επωφεληθούν των ειδικών ευεργετικών διατάξεων του» δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*