Η Σαουδική Αραβία ζητάει γιατρούς με μισθό 10.000 ευρώ

nosokomeio saoudiki aravia
admin
30/01/2018 16:38
 
 
 

Το δικό τους «κάστινγκ» επιστημόνων θα κάνουν στην Αθήνα από την προσεχή Πέμπτη έως και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής του Mouwasat Medical Group, ενός ιδιωτικού ομίλου με νοσοκομεία σε Ριάντ, Νταμάμ, Μεδίνα, Τζουμπάιλ, Κατίφ, έπειτα από το «εισιτήριο» που αποφασίστηκε να δοθεί σε περίπου 150 Έλληνες γιατρούς μετά τις επαφές εκπροσώπων του υπ. Υγείας της Σ. Αραβίας στη χώρα μας στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» με βασικό δέλεαρ τον αφορολόγητο μισθό που μπορεί να φθάσει ως 10.000 ευρώ το μήνα οι Σαουδάραβες θέλουν έμπειρους γιατρούς ή 35άρηδες χωρίς προϋπηρεσία αλλά με ειδικότητα για να στελεχώσουν ένα νέο νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην πόλη Κομπάρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με εξαίρεση τους γενικούς ιατρούς, τους οδοντιάτρους, τους μικροβιολόγους – βιοπαθολόγους και τους ψυχιάτρους οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για όλες τις ειδικότητες, αρκεί ο υποψήφιος να είναι κάτω των 57 ετών που είναι και το όριο που θέτει η σχετική νομοθεσία.
Ο μισθός κυμαίνεται περίπου στα 10.000 ευρώ για τους έμπειρους γιατρούς και στα 5.000 ευρώ για τους ειδικευμένους χωρίς προϋπηρεσία, ενώ προβλέπονται μεταξύ άλλων μπόνους παραγωγικότητας, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη και επείγουσα περίθαλψη, δωρεάν και πλήρως επιπλωμένα οικογενειακά διαμερίσματα σε συγκρότημα κοντά στο νοσοκομείο με αθλητικές και πολιτικές εγκαταστάσεις, δωρεάν μεταφορές κοκ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μετά την «παρέλαση» τουλάχιστον 200 Ελλήνων μπροστά απ’ την επιτροπή του σαουδαραβικού υπουργείου Υγείας τον προηγούμενο μήνα, από τη διαδικασία της συνέντευξης αναμένεται να περάσουν το τριήμερο 1 – 3 Φεβρουαρίου πάνω από 70 επιστήμονες. Απ’ αυτούς εκτιμάται ότι θα επιλεγούν για εργασία περίπου 20.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*