Είστε εξοικειωμένοι με τα έδρανα;

Άκης Αξαόπουλος
29/10/2019 12:14
 
 
 

Τα ένθετα έδρανα είναι απλά τυποποιημένα ακτινικά έδρανα που έχουν προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζουν σε μια θήκη, γι ‘αυτό συχνά αναφέρονται ως προσαρμοσμένα ακτινικά έδρανα. Ενώ πωλούνται συνήθως με housing, μπορούν επίσης να αγοραστούν και χωρίς. Μαζί με τα ευρεία έδρανα δακτυλίου, τα ένθετα έδρανα χρησιμοποιούνται σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες, από τη γεωργία και τη μεταποίηση τροφίμων μέχρι την εκτύπωση.

Πώς λειτουργούν;

Και οι δύο τύποι ρουλεμάν ενθέτων χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση σε άξονες. Τα τυπικά ρουλεμάν απαιτούν την τοποθέτηση ειδικών εργαλείων τοποθέτησης σε έναν άξονα, ενώ τα έδρανα μπορούν να ολισθαίνουν απευθείας πάνω στον άξονα και να ασφαλίζονται στη θέση τους χρησιμοποιώντας βιδωτούς κοχλίες ή μια διάταξη ασφάλισης. Για να φιλοξενήσει το κολάρο ασφάλισης και να παράσχει επιπλέον στήριξη άξονα, ο εσωτερικός δακτύλιος του εδράνου εκτείνεται σε μία ή και στις δύο πλευρές.
Τα μεγάλα έδρανα δακτυλίων, τα οποία είναι ένθετα που χρησιμοποιούνται για εφαρμογές βαρύτερου φορτίου, διαθέτουν ένα ευρύτερο εσωτερικό δακτύλιο που εκτείνεται πέρα από το πλάτος του εξωτερικού δακτυλίου και στις δύο πλευρές. Η επέκταση στη μία πλευρά δέχεται στεγανή σφράγιση, ενώ η άλλη εκτεταμένη πλευρά συγκρατεί μια άλλη σφράγιση και τη διάταξη ασφάλισης. Αυτά τα ένθετα έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή ως προσιτή επιλογή φέρουσας που μπορεί να χωρέσει τις περισσότερες εφαρμογές.

Ποια τα οφέλη του ρουλεμάν

Τα περιβλήματα μπορούν να κατασκευαστούν από μια ποικιλία υλικών, συμπεριλαμβανομένων 440 ανοξείδωτου χάλυβα, χάλυβα 52100 χρώμιο, συμπιεσμένο χάλυβα, χυτοσίδηρο, ψευδαργύρου ή νικέλιο.
Τα ένθετα μπορούν να σχεδιαστούν με σφραγίδες ή ασπίδες ή ακόμα και με ανοιχτά ρουλεμάν.
Τα ένθετα έδρανα μπορούν να χειρίζονται μεγαλύτερα φορτία σε σύγκριση με τα τυπικά ρουλεμάν.
Η διαδικασία λίπανσης είναι απλούστερη.
Υπάρχουν πολλές επιλογές κλειδώματος, όπως κολάρο συμπίεσης, περιλαίμιο κλειδώματος έκκεντρου ή κλειδαριά βιδώματος.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλες οι εφαρμογές δεν θα μπορούν να φιλοξενήσουν ένα ρουλεμάν ένθετου ενός μεγέθους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις προδιαγραφές της συγκεκριμένης εφαρμογής σας πριν κάνετε την αγορά σας.

(Visited 170 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*