Το κόλπο για να μην σας τελειώνει η μπαταρία του κινητού

kinito heri
Άκης Αξαόπουλος
14/09/2019 13:16
 
 
 

 

Μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί πάρα πολλές συμβουλές για το πως να κρατήσει κάποιος για περισσότερη ώρα την μπαταρία στο κινητό του. Από την απενεργοποίηση των push στα email μέχρι το κλείσιμο του wi-fi. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι όλα έχουν την ίδια επιτυχία. Ένα απλό κόλπο αλλά και θαυματουργό, θα φροντίσει να δώσει λίγη παραπάνω μπαταρία στο κινητό σου.

Πρόκειται για το auto brightness, το οποίο και εμπεριέχεται στα περισσότερα από τα smarthphones της αγοράς και μέσω αυτού μπορείς να ρυθμίσεις αυτόματα ή χειροκίνητα την ώρα που η οθόνη θα γίνεται περισσότερο ή λιγότερο φωτεινή. Μάλιστα τις βραδινές ώρες μπορείς να εξοικονομήσεις το «λευκό φως» της οθόνης με το πιο ζεστό και κιτρινωπό, που όχι μόνο θα βοηθήσει την μπαταρία αλλά θα κάνει και ευκολότερη την βραδινή ανάγνωση και θα σε κάνει να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Έτσι «σκοτώνουμε» την μπαταρία του χωρίς να το ξέρουμε

Το κινητό τηλέφωνο είναι η προέκταση του χεριού μας. Μάλιστα, έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο την εξάρτησή μας που οτιδήποτε κάνουμε σχετίζεται με ένα smartphone. Έτσι, μια από τις βασικές μας συνήθειες πριν κοιμηθούμε, είναι να βάζουμε το κινητό μας στην πρίζα.

Είναι γεγονός λοιπόν, ότι από τη στιγμή που τα κινητά μπήκαν στη ζωή μας, όλοι μας κυκλοφορούμε με ένα φορτιστή στο χέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Battery University, ενός ελεύθερου ιστοχώρου με πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες και τον τρόπο φόρτισης και συντήρησής τους, όλοι φορτίζουμε με λάθος τρόπο τα κινητά μας.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τον τρόπο που τα φορτίζουμε, ουσιαστικά καταστρέφουμε την μπαταρία, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο ζωής της και κινδυνεύοντας να χρειαστεί να την αλλάξουμε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή.

Ποιο είναι αυτό το λάθος που κάνουμε όλοι;

Το πρώτο φάουλ εντοπίζεται στο ότι φορτίζουμε τη μπαταρία αποβραδίς. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Battery University τονίζουν ότι μόλις η μπαταρία φθάσει στο 100% θα πρέπει να αμέσως να βγάζουμε το κινητό από την πρίζα. Αυτό συμβαίνει διότι στη συνέχεια ο φορτιστής στη διάρκεια της νύχτας συνεχίζει να δίνει μικρές φορτίσεις, ώστε να διατηρεί το 100%, γεγονός που προκαλεί φθορά στην μπαταρία και μειώνει το χρόνο ζωής της.

Δεύτερον, στο γεγονός ότι περιμένουμε η μπαταρία να φθάσει κοντά στην πλήρη αποφόρτιση για να βάλουμε το κινητό στην πρίζα. Αντιθέτως, το Battery University τονίζει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τόσο, αλλά και δεν πρέπει να φορτίζουμε τη μπαταρία στο 100%. Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου «δεν πρέπει ποτέ να φορτίζονται πλήρως, καθώς το υψηλό βολτάζ πιέζει τη μπαταρία» και τη φθείρει.

 

Πηγή: pagenews.gr

 

 

(Visited 508 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*