“Στο συρτάρι” η ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου δικτύου Wi-Fi

admin
21/05/2015 11:19
 
 
 

Στο συρτάρι βάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρίστος Σπίρτζης την εξαγγελία της κυβέρνησης Σαμαρά.  

 

Με βάση το νέο σχεδιασμό, η ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου δικτύου «Wi-Fi» σε όλη τη χώρα μπαίνει οριστικά στο ψυγείο καθώς η διαπίστωση της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι ότι επρόκειτο για ένα πυροτέχνημα. 

 

Η εξαγγελία του πρώην πρωθυπουργού προέβλεπε την παροχή δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 δημόσιους χώρους 302 δήμων της χώρας, πλην του δήμου της Αθήνας. Η ιδέα μάλιστα ήταν τόσο προωθημένη που προέβλεπε την εγκατάσταση εξοπλισμού σε τηλεφωνικούς θαλάμους, σε αρχαιολογικούς χώρους, νοσοκομεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Η χρηματοδότηση του ασύρματου ίντερνετ ύψους 25 εκατ. ευρώ προερχόταν από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συντονιζόταν από την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών στην οποία επικεφαλής υπήρξε ο  Μενέλαος Δασκαλάκης, στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού και τέως διευθυντής της ΝΔ. 

Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε λαϊκίστικο μέτρο το δωρεάν Wi-Fi και υποστήριξε ότι ακόμη και αν είχε ξεκινήσει η υπηρεσία θα ήταν αδύνατο να συντηρηθεί. «Υπήρχε ένα πρόγραμμα στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» το οποίο προέβλεπε wi fi για έξι μήνες σε όλους τους Δήμους. Δεν είχε προβλεφθεί πουθενά ποιος θα το λειτουργήσει και ποιος θα αναλάβει το κόστος, δεν είχε προβλεφθεί που θα φυλάσσεται ο εξοπλισμός, ποιος θα είναι υπεύθυνος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός που μίλησε «για τον κίνδυνο να ξαναγίνει πλιάτσικο με το δημόσιο χρήμα».

 

Πηγή: Sofokleousin.GR

 
(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*