Παγκόσμια Κρητική πατέντα ασπίδα για τον οργανισμό

 
 
 

 

Κρητική σφραγίδα φέρνει μια νέα παγκόσμια πατέντα που κάνει για ακόμη μια φορά περήφανη την Ελλάδα. Ο Χανιώτης Μανώλης Λεράκης κατάφερε να κάνει αυτό που κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε και πλέον έχει στήσει το δικό του επιχειρηματικό success story, ρίχνοντας στην αγορά ένα προϊόν, που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Τι έκανε; Παστερίωσε φρέσκο πολτό κρητικού αβοκάντο και δημιούργησε τρία υψηλής διατροφικής αξίας συνοδευτικά φαγητού ικανά να διεγείρουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Όλα ξεκίνησαν το 1971 όταν η οικογένεια του δημιουργικού επιχειρηματία, αποφάσισε να καλλιεργήσει την πρώτη φυτεία αβοκάντο στην Κρήτη.

40 χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2010, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξενικά η επιστημονική έρευνα για την μεταποιητική εκμετάλευση του καρπού αβοκάντο σε τρόφιμο.

Για να φτάσουμε στον Οκτώβριο του 2014 όπου το Αβοκάντο με μυρωδικά & λεμόνι για τη σαλάτα, το ψάρι, το πράσινο σάντουιτς, το αβοκάντο με Φέτα & Ελιά για κρέας, για φαγητό κατσαρόλας, για λουκάνικα, ή ως dip με μπύρα ή κρασί, αλλά και το αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα για την φρυγανιά, την κρέπα, το κέικ ή ακόμη και για τα γλυκά για προσθήκη γεύσης, να σπάνε τα σύνορα και αυτή την στιγμή να αποτελούν την ναυαρχίδα των εκλεκτότερων delicatessen ανά την Ελλάδα και τον κόσμο!

Με παραγωγή πάνω από πέντε τόνους αβοκάντο ετησίως αναπτύχθηκε μια σειρά προϊόντων τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη, προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού, αποτελούν ασπίδα προστασίας των ματιών, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες αλλά και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού,.

Ως ο μοναδικός «τολμών» παστερίωσης πολτού αβοκάντο ο 40 χρόνος επιχειρηματίας απέσπασε τον Νοέμβριο του 2014 στον διεθνή διαγωνισμό στο Sial της Γαλλίας παγκόσμια διάκριση καινοτομίας.

 

{youtube}pdRKAboG2AI{/youtube}

 

  

Η κρίση γεννά ευκαιρίες

Με μότο του «Όταν ρισκάρεις δε χάνεις ποτέ» ένας Χανιώτης Μηχανικός αποφάσισε να “τρελάνει”  την παγκόσμια αγορά.. Αν και το αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι οι Πιστοποιήσεις Προτύπων Ποιότητας και παράλληλα είναι  υποψήφιος διδάκτορας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, εκείνος  αποφάσισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τον θησαυρό που έκρυβε η Κρητική γη.

Ο 40χρονος Μανώλης Λεράκης το 2008 πήρε την πρωτοβουλία να μετατρέψει τις παιδικές γευστικές του αναμνήσεις σε ένα προϊόν που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο με βασικό συστατικό του το Κρητικό αβοκάντο.

Έχοντας  ως παρακαταθήκη από το   1971 μια από τις πρώτες φυτείες Αβοκάντο της Κρήτης στα Χανιά, ο νεαρός επιχειρηματίας  , μετά από 3 έτη έρευνας, κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων βασισμένη στο φρέσκο Αβοκάντο την οποία το κοινό μπορεί να απολαύσει παίρνοντας όλα τα ευεργετικά στοιχεία του φρέσκου πολτού σε ιδιαίτερες γεύσεις Κρητικής & Μεσογειακής Διατροφής.

Το αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας είναι σήμερα τρία καινοτόμα και  Υψηλής διατροφικής αξίας dip αβοκάντο,  να έχουν κατακτήσει μια θέση στα ράφια των πιο εκλεκτών delicatessen, και ταυτόχρονα   να αποτελούν “μαγικό ραβδί” στα χέρια διάσημων και πολυβραβευμένων chef .

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τρία εξαιρετικής διατροφικής ποιότητας συνοδευτικά (dip) όπως το Αβοκάντο  με Μυρωδικά & Λεμόνι το οποίο συνοδεύει ψαρικά, ζυμαρικά, σαλάτα, σάντουιτς λαχανικών & οστρακοειδή. Περιέχει Αβοκάντο με Κρητικά μυρωδικά, εσπεριδοειδή και φυσικά αντιοξειδωτικά. Το Αβοκάντο 
με Φέτα & Ελιά το οποίο χρησιμοποιείται με πατατάκια-νάτσος και μπύρα, συνοδεύοντας κρεατικά, λουκάνικα, στο φαγητό κατσαρόλας (κυρίως κρέας), ή σε σάντουιτς. Το Αβοκάντο 
με Σοκολάτα (Υγείας) όπου είναι  ένα φυτικό – σοκολατένιο άλειμμα φρυγανιάς (με σοκολάτα υγείας), κρέπας, βάφλας ή γλυκών και υποκαθιστά με τον πλέον υγιεινό τρόπο προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από σκόνες και όχι φυτικές πρώτες ύλες.» τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής αβοκάντο Μανώλης Λεράκης.

Τον Νοέμβριο του 2014 έρχεται η πρώτη επιβράβευση με την εταιρία του Μανώλη Λεράκη, στη Διεθνή Έκθεση στο  SIAL της Γαλλίας,  να κατακτά Παγκόσμια Διάκριση Καινοτομίας.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς πριν μερικές ημέρες ο μόνος Έλληνας chef ο οποίος κατέχει εννιά χρυσούς σκούφους  Πολυχρόνης Δαμαλάς  αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την χανιώτικη εταιρία με σκοπό να μαγέψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

«Στόχος μου είναι να κάνω γνωστές στο καταναλωτικό κοινό τις ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο. Πρόκειται για προϊόντα που  είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή, παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων & του προστάτη, ενώ παρέχουν προστασία από την εκδήλωση καρκίνου του μαστού και συμβάλλουν κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη. Έχοντας μεγάλη περιεκτικότητά σε κάλιο και φολικό οξύ, προστατεύουν τον άνθρωπο από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχουν 18 βασικά αμινοξέα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες,  δεν είναι παχυντικά, αλλά πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs) τα οποία συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού, στην ορμονική ισορροπία, στην ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών» επισημαίνει ο κύριος Λεράκης.

Τα καινοτόμα προϊόντα έχουν κατακτήσει όχι μόνο τις  ευρωπαϊκές  χώρες αλλά σήμερα τα σύνορα άνοιξαν για τα dip αβοκάντο,  για χώρες όπως οι Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα HAE (Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα), η Ρωσία. 

       

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*