Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Newsroom
30/04/2020 12:21
  •  
  •  
  •  

 

Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, πήρε μέρος χθες και το Επιμελητήριο Κυκλάδων έπειτα από πρόσκληση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου.

Στην τηλεδιάσκεψη (σκοπός της οποίας ήταν η καλύτερη ενημέρωση του κόμματος για τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας σε κάθε περιοχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Νίκος Παππάς, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας κ. Γιώργος Τσίπρας, ο υπεύθυνος Οικονομίας κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και συνεργάτες τους, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Αντώνης Συρίγος.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από όλα τα νησιά.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε όλη τη χώρα και την διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στόχος της επικοινωνίας και με το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι η συγκέντρωση πληροφοριών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και το μεσο-μακροπρόσθεσμο σχεδιασμό για το άνοιγμα των νησιών, όπως επίσης η λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας και η διερεύνηση τρόπων παρέμβασης για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας των νησιών.


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιδιαίτερες και ιδιόμορφες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τόνισε δε, ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να τις εντοπίσει, να τις καταγράψει και να τις αναδείξει και στη συνέχεια, τις έχει προωθήσει ήδη στους αρμόδιους φορείς.

Όμως από τη συνεχή επαφή που έχει με το σύνολο των επιχειρήσεων των Κυκλάδων είναι φανερό πως τα δύσκολα είναι μπροστά και πως για να επαναλειτουργήσουν ακόμη και οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν μετά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί (ιδιαίτερα στον τομέα των καταλυμάτων και της εστίασης), πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιομορφίες αυτές και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των νησιών, προκειμένου η λειτουργία τους να είναι βιώσιμη.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι κατέγραψε όλα τα θέματα που ανέφεραν τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. από τα νησιά και τόνισε πως αυτές οι συναντήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες και πως θα υπάρχει πάντα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τα Επιμελητήρια προκειμένου να επιτευχθεί εξειδίκευση των προτάσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.

(Visited 48 times, 1 visits today)