Επιμελητήριο Κυκλάδων: Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Newsroom
13/03/2020 15:01
 
 
 

 

Τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξυπηρέτησης, καθώς και την τηλεφωνική επικοινωνία συνιστά το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο χρειάζεται να συνδιαλλαγεί με τις υπηρεσίες του, περιορίζοντας τις επισκέψεις στις απολύτως αναγκαίες και έκτακτες περιπτώσεις.

Στόχος του φορέα είναι πρωτίστως η προστασία της υγείας και της ασφάλειας κοινού και εργαζομένων, η αποφυγή της άσκοπης αναμονής στους δημόσιους χώρους του Επιμελητηρίου και η αμεσότερη εξυπηρέτηση των υποθέσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ειδικότερα, για υπηρεσίες που αφορούν το Μητρώο και το Γ.Ε.ΜΗ. η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης gemh@cycladescc.gr, ενώ για τις αιτήσεις προέγκρισης δικαιώματος χρήσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου λειτουργεί ο σύνδεσμος https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=37249&articleid=43138.

Επισημαίνεται ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων και παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην επιχειρηματική κοινότητα.

Με την ευκαιρία αυτή και έχοντας βαθιά συναίσθηση του μεγάλου πλήγματος που υφίσταται αυτή τη στιγμή η οικονομία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με επιδράσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, το Επιμελητήριο συνιστά σε όλους τους Κυκλαδίτες να επιδείξουν πειθαρχία στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σύνεση στη διαχείριση των αγαθών πρώτης ανάγκης και ειδικού ενδιαφέροντος προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα έλλειψης βασικών αγαθών στην τοπική κοινωνία.

Εκφράζει, μάλιστα, την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην αποφυγή του φαινομένου αδικαιολόγητων ανατιμήσεων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπου προηγήθηκε η «υγειονομική κρίση».

Τέλος εύχεται την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες χάρη στην υπευθυνότητα και τις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

*Τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του e-kyklades.gr την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (η οποία περιλαμβάνει όλα τα κατεπείγοντα μέτρα που έχουν παρθεί έως τώρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωναϊούCOVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του).

Για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, ωστόσο, γύρω από τα θέματα που αφορούν την εξάπλωση της ασθένειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (moh.gov.gr) και την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (eody.gov.gr).

(Visited 114 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*