Διάδρομος γυμναστικής ή ελλειπτικό μηχάνημα;

Άκης Αξαόπουλος
12/03/2020 13:31
 
 
 

 

Μια προπόνηση με διάδρομο γυμναστικής και μια προπόνηση με ελλειπτικό προσφέρουν μια πολύ καλή αερόβια άσκηση, ωστόσο συναντάμε διαφορές ως προς τις μυϊκές ομάδες που γυμνάζει το κάθε όργανο γυμναστικής.

Ενώ και οι δύο είναι άριστες επιλογές, γυμνάζουν διαφορετικά τις μυϊκές ομάδες. Γνωρίζοντας τις διαφορές, μπορείτε να αποφασίσετε αν μια προπόνηση με ελλειπτικό ή μια προπόνηση με διάδρομο γυμναστικής ή ακόμα και ένας συνδυασμός των δύο δουλεύει καλύτερα για εσάς.

Ελλειπτική προπόνηση

Όταν συγκρίνετε μια προπόνηση με ελλειπτικό και μια προπόνηση με την χρήση διαδρόμου γυμναστικής το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι το ελλειπτικό έχει πολύ μικρότερο αντίκτυπο. Αυτή η μικρή επίδραση είναι ιδιαίτερα καλή για άτομα με προβλήματα άρθρωσης, γόνατος, κάτω πλάτης ή ισχίου.
Μια ελλειπτική άσκηση γυμνάζει επίσης το άνω και το κάτω μέρος του σώματος ταυτόχρονα, γεγονός που κάνει την καρδιακή σας ταχύτητα να ανεβαίνει πιο γρήγορα από ό, τι με ένα διάδρομο. Το ελλειπτικό γυμνάζει τα πόδια, την πλάτη, τους ώμους, το στήθος και τα χέρια σας, καλύπτοντας το σύνολο της προπόνησης του σώματος.
Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό μιας ελλειπτικής προπόνησης είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία με τα πεντάλ προς τα πίσω. Αυτή η κίνηση προς τα πίσω στοχεύει τους μυς του τετρακέφαλου.

Προπόνηση με την χρήση ενός διαδρόμου γυμναστικής

Ένας συνδυασμός ασκήσεων με διάδρομο γυμναστικής μπορεί να σας δώσει μια εξαιρετική αερόβια προπόνηση και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να το προτιμούν από μια ελλειπτική προπόνηση. Αν προτιμάτε να τρέξετε ή να περπατήσετε για να ασκηθείτε είναι προφανώς καλύτερη επιλογή.

Αν είστε αρχάριος και μόλις ξεκινήσατε τις προπονήσεις ή απλά δεν θέλετε την συνολική προπόνηση του σώματος η χρήση του διαδρόμου είναι τέλεια. Οι περισσότεροι διάδρομοι γυμναστικής προσφέρουν ένα διαφορετικό επίπεδο έντασης που μπορείτε να αυξήσετε όσο χρειάζεστε.

Οι προπονήσεις στον διάδρομο γυμναστικής παρέχουν μια διαφορετική ποικιλία ασκήσεων σε σχέση με ένα ελλειπτικό, επιτρέποντάς σας να τρέχετε ή να περπατάτε σε μια κλίση. Ενώ είναι μια λιγότερο έντονη προπόνηση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καίτε λίπος ενώ παράλληλα προπονείτε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Ακόμα κι αν οι διάδρομοι γυμναστικής παραμένουν το νούμερο ένα κομμάτι εξοπλισμού γυμναστικής που πωλούνται σήμερα, τα ελλειπτικά γίνονται γρήγορα πολύ δημοφιλή, με όλο και περισσότερα κέντρα υγείας και γυμναστήρια να προσθέτουν περισσότερα ελλειπτικά μηχανήματα και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να δοκιμάζουν ελλειπτικές προπονήσεις.
Τόσο οι ελλειπτικές προπονήσεις όσο και οι προπονήσεις με έναν διάδρομο γυμναστικής θα ενισχύσουν την οστική πυκνότητα, θα κάψουν λίπος, θα προωθήσουν την καλή καρδιαγγειακή υγεία και θα αυξήσουν το επίπεδο ενέργειας. Το σημαντικό είναι να προπονείστε τακτικά, είτε είστε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο.

Είτε προτιμάτε να ασκηθείτε με έναν διάδρομο γυμναστικής είτε με μια ελλειπτική προπόνηση, επιλέξτε αυτή που θεωρείτε ότι είναι κατάλληλη για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο θα προπονείστε πιο συχνά, θα χάσετε περισσότερο βάρος και θα βελτιώσετε σημαντικά την καλή λειτουργία του οργανισμού σας.

(Visited 552 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*