Η Αθήνα θα ελέγχει τους σταθμούς ρεύματος στα νησιά

admin
16/03/2016 08:56
 
 
 

Κεντρικό σύστημα ελέγχου των δικτύων, αλλά και όλων των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών, είτε πρόκειται για τις παλιές πετρελαϊκές μονάδες είτε για ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κ.λ.π. πρόκειται να εγκαταστήσει ο αρμόδιος οργανισμός ΔΕΔΔΗΕ.

Το έργο, προβλέπει τη δημιουργία στην Αθήνα Κέντρου Ελέγχου που θα έχει τα χαρακτηριστικά control room και μέσω αυτού οι χειριστές θα έχουν την εποπτεία, σε πραγματικό χρόνο, της λειτουργίας των 28 αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που είναι εγκατεστημένες στα νησιά.

Μιλάμε για νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα αλλά καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ρεύμα μόνον από τις μονάδες που είναι εγκατεστημένες εκεί χωρίς να υπάρχουν επί τόπου σύγχρονα συστήματα ελέγχου.

Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ κήρυξε τον διαγωνισμό για την επιλογή του μελετητή και κατασκευαστή του έργου, το οποίο θα παραδοθεί με «το κλειδί στο χέρι».

Στα νησιά που θα ενταχθούν στο σύστημα δεν περιλαμβάνονται τα μεγάλα, δηλαδή Κρήτη, Ρόδος, όπως και μέρος των Κυκλάδων (Παροναξία, Σύρος, Τήνος Μύκονος, Άνδρος), τα οποία είτε είναι συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα, είτε πρόκειται να συνδεθούν σύντομα.

Εντάσσονται δε όλα τα άλλα νησιά που έχουν Αυτόνομους Σταθμούς, όπως Κως, Κάλυμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Σαντορίνη, Λήμνος, Μήλος και Κάρπαθος, όπως και 18 μικρότερα νησιά που ηλεκτροδοτούνται από Τοπικούς Σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής (Ικαρία, Σίφνος, Πάτμος, Σκύρος, Σύμη, Σέριφος, Κύθνος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Μεγίστη, Ανάφη, Δονούσα, Αγ. Ευστράτιος, Ερεικούσα, Οθωνοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Γαύδος, και Αντικύθηρα).

 

Πηγή: news247.gr

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*