Κορωνοϊός: Στο«κόκκινο» όλη η Ελλάδα – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Άκης Αξαόπουλος
03/03/2021 19:01
 
 
 

 

Εντός δήμου ή το πολύ δύο χιλιόμετρα από το σπίτι θα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα με τον κωδικό 2 (σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων κλπ) αλλά και το 3 (μόνο για τις τράπεζες). Παράλληλα με τον κωδικό 6 (άθληση κλπ) οι μετακινήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο το πρωί στις 6 έως την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί.

Παράλληλα στη μετακίνηση 4 (για παροχή βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά:
-Η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας για την Αττική τα Σαββατοκύριακα μεταφέρεται, πλέον, από τις 6 μμ στις 9 μμ και έως τις 5 το πρωί.

-Για τις υπόλοιπες περιοχές, η απαγόρευση θα ισχύει από τις 7 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Η Αττική και ακόμη 17 περιφέρειες περνούν στο «βαθύ κόκκινο», ενώ οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο κόκκινο.

Συγκεκριμένα, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός του Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός της Σκύρου.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 1.042 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*