Ψήφισμα 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα: «Όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου!»

Newsroom
01/03/2021 18:06
 
 
 

Να γίνει δεκτό το αίτημα του ισοβίτη Δ. Κουφοντίνα για επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού ζήτησαν χθες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις Κυκλάδες, με ομόφωνο ψήφισμα της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, το ψήφισμα:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρίσκεται τις τελευταίες μέρες οχυρωμένη πίσω από τη φράση «η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται», οχυρωμένη απέναντι στην κοινωνική πίεση που ολοένα και αυξάνει υπέρ της ικανοποίησης των αιτημάτων ενός κρατούμενου, που δικάστηκε και καταδικάστηκε για τα εγκλήματά του και σήμερα αγωνίζεται με τη ζωή του για τα δικαιώματά του ως κρατούμενος.

Η δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακούει. Σκόπιμα παραγνωρίζει η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι σε αυτή την κοινωνική συμμαχία στήριξης των δημοκρατικών δικαιωμάτων κάθε κρατούμενου αυτής της χώρας, συμμετέχουν πολίτες από όλους τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Η ελληνική κοινωνία έχει τοποθετηθεί: Όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κωφεύουν, ενώ στην πραγματικότητα, χαιρέκακα περιμένουν το τέλος ενός απεργού πείνας στη χώρας μας, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική δημοκρατία μεταπολιτευτικά, αφού και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, απένειμε χάρη στον απεργό πείνας Χρήστο Ρούσσο. Κάθε κρατούμενος, έχει δικαστεί και καταδικαστεί για τα εγκλήματά του και κάθε πολίτης σε αυτή την χώρα, που γέννησε την ισονομία, πρέπει να αντιμετωπίζεται με ισότητα από τον νόμο.

Η ζωή του τελεσίδικα καταδικασμένου από την ελληνική Δικαιοσύνη, απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση και κρέμεται από μια κλωστή. Σε μια κλωστή κρέμεται και το κράτος δικαίου αφού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε.

(φωτό: Eurokinissi)

(Visited 157 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*