Κυβέρνηση για υπόθεση Λιγνάδη: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μενδώνη

Newsroom
22/02/2021 13:30
 
 
 

«Δεν υπάρχει θέμα Μενδώνη». Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο ethnos.gr, σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, παραπέμποντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Εκεί αναμένεται ουσιαστικά να σταλεί το μήνυμα ότι η κυρία Μενδώνη παραμένει μέχρι νεωτέρας στο τιμόνι του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά τις φωνές που ακούστηκαν ακόμη και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περί παραίτησής της.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενη στο ελληνικό metoo που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις «αποτρόπαιες αυτές πράξεις», ενώ η κυβέρνηση «στηρίζει και παροτρύνει όποιον θέλει να σπάσει τη σιωπή».

Η κα Πελώνη τόνισε ότι «το κράτος Δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να αποφασίσει, για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για όσα έγιναν». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να «δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να περνά κόκκινες γραμμές» κι αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση» και «θα τις ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Σχολιάζοντας την προ ημερών τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη είπε ότι «ήταν ατυχής έκφραση», απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση της Λίνας Μενδώνη, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι «ένας επικίνδυνος άνθρωπος». Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Τόνισε ωστόσο, κατ’ επανάληψη, ότι η υπουργός εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Ενας άτυχης χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής της υπουργού Πολιτισμού».

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*