Β. Παπαευαγγέλου – Κορωνοϊός: «Να προσέχετε ποιον βάζετε μέσα στα σπίτια σας»

Άκης Αξαόπουλος
12/02/2021 22:36
 
 
 

 

«Να προσέχετε ποιον βάζετε μέσα στα σπίτια σας» τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο των ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, κολλάμε από τους φίλους, τους συγγενείς και τους κοντινούς μας ανθρώπους, όχι από τον «κακό, απρόσεκτο ξένο».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών στα νοσοκομεία έχει αλλάξει και επιβαρυνθεί με περισσότερες εισαγωγές στις ΜΕΘ, ενώ προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες που ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα έχουμε αυξημένα κρούσματα.

Για την Αττική είπε ότι έχει σταθεροποιηθεί το ιικό φορτίο, με εξαίρεση την Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ τόνισε ότι αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Αχαΐα και Εύβοια, κάνοντας ειδική μνεία στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου: «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε κυλιόμενο μέσο όρο 1.147 ανά ημέρα. Ενώ, ο μέσος όρος αυξήθηκε νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε από 8,5 σε 11. Την ίδια στιγμή παρουσιάστηκε αύξηση και στα ημερήσια τεστ, σε περίπου 45.000 την ημέρα. Ο μέσος όρος θετικότητας είναι στο 2,8, ενώ την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε 27% αύξηση κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή τα ενεργά κρούσματα στη χώρα αγγίζουν τις 10.000, αλλά είναι γνωστό πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οσον αφορά στις νοσηλείες, αυτές είναι πλέον πάνω από 1.900. Ο μέσος όρος ανέρχεται σε 200 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα. Αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνώσεων κατά 67%. Σήμερα, το 51% των κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει καλυφθεί, ενώ στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 83%.»

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 201 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*