Τα μέτρα για το άνοιγμα των καταστημάτων – Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μαγαζιά

Άκης Αξαόπουλος
14/01/2021 11:13
 
 
 

 

Με απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου και απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, με κλειστά κομμωτήρια και νυχάδικα και μια σειρά από μέτρα και αλλαγές, θα μπει η νέα εβδομάδα, καθώς αν και στην κυβέρνηση λένε ότι περιμένουν τους λοιμωξιολόγους, το κλίμα έχει ήδη καταγραφεί.

Οι νέοι κανόνες που μπαίνουν από τη Δευτέρα στη ζωή μας είναι συγκεκριμένοι και μένει να ανακοινωθούν επίσημα.

Συγκεκριμένα:

— Φαίνεται ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Στα μαγαζιά θα πηγαίνουμε με SMS στο 13033 και με ραντεβού, όμως θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για τα ψώνια. Ταυτόχρονα τα μαγαζιά θα έχουν λίστα ραντεβού ενδεχομένως ανηρτημένη στην είσοδο. Επίσης το SMS θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Θα ψωνίζουμε με τη μέθοδο του click in shop (παραλαβή εντός) καταστημάτων: ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας, όπου ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης.

— Τα κομμωτήρια θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν και θα τεθεί ως θέμα προς συζήτηση, δύσκολα η επιτροπή θα εισηγηθεί το ταυτόχρονο άνοιγμα των κομμωτηρίων και των άλλων κατηγοριών που είχαν ανοίξει την εορταστική περίοδο, καθώς δεν θέλει να πάμε σε μαζικό άνοιγμα.

— Γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για μια ακόμα εβδομάδα, καθώς οι ειδικοί δεν θέλουν να ανοίξουν και τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

— Το θέμα της μετακίνησης εκτός νομού και άρση της απαγόρευσης δεν έχει μπει καν στο τραπέζι της συζήτησης αν και αρχικά υπήρχαν εισηγήσεις για άρση του μέτρου τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο το επόμενο διάστημα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις είτε για άρση των μέτρων είτε για επιβολή νέων ενώ πάντα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου Lockdown αν αυπάρξει έξαρση των κρουσμάτων και κυρίως των εισαγωγών σε ΜΕΘ.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 923 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*