Μαγιορκίνης: Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών rapid tests

Άκης Αξαόπουλος
18/12/2020 20:12
 
 
 

 

Πρόγραμμα δωρεάν τυχαιοποιημένων μαζικών rapid tests, με τη δημιουργία πλατφόρμας ελέγχου διασποράς στην κοινότητα, ανακοίνωσε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

H νέα πλατφόρμα -testing.gov.gr- για τυχαίο δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους πολίτες, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον. Για το σκοπό αυτό, έχουν καθοριστεί 386 σημεία.

“Η συμμετοχή σας καθοριστικής σημασίας για την αναχαίτιση του 3ου κύματος” ήταν έκκληση που απηύθυνε στους πολίτες. “Προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια” τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

“Προσθέτουμε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τους 12.000 ανά ημέρα” τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Η επιλογή θα είναι τυχαία, ενώ τα ραντεβού για έλεγχο Covid19  θα κλείνονται μέσω SMS.

Στην αίτηση ο πολίτης θα δίνει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, αφμ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Θα έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν ο πολίτης επιλεγεί, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού.

Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

“Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας” διευκρίνισε ο καθηγητής.

 

Πηγή: skai.gr

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*