Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο

Άκης Αξαόπουλος
16/12/2020 16:52
 
 
 

 

Το όπλο του ολικού lockdown σε τοπικό επίπεδο είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το ενδεχόμενο σκλήρυνσης των μέτρων δεν είναι ανοιχτό μόνο για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

«Έχουμε παρατηρήσει σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό. Σε τέτοιες περιοχές, στις οποίες θα αναφερθεί και συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας το απόγευμα, εάν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίσει να είναι υψηλή, τότε δεν θα έχουμε καμμία επιλογή να πάρουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κυβέρνηση δεν συνολικά δεν εξετάζει κανένα σενάριο χαλάρωσης των μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου, γιατί όπως τόνισε εμφατικά: «Η χαλάρωση θα ήταν λάθος σήμα στο τι έχουμε μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι να δώσουμε το έναυσμα για ένα τρίτο κύμα το οποίο τρίτο κύμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο».

Όπως σημείωσε ο κύριος Πέτσας, στο χρονικό διάστημα έως στις 7 Ιανουαρίου πρώτος στόχος είναι να μην διαταραχθεί η πτωτική πορεία που καταγράφεται και εξέπεμψε εκ νέου σήμα τήρησης των μέτρων.

«Αν αυτό το καταφέρουμε και επαναλαμβάνω αυτό εξαρτάται απολύτως από τη συμπεριφορά μας τις ημέρες των γιορτών, τότε δεν υπάρχει λόγος παράτασης, τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουμε μπροστά μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει εάν η πρόβλεψη των 7,5 δις στον προϋπολογισμό συνεπάγεται επέκταση των μέτρων και κατά τους πρώτους δυο μήνες τις χρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: «Εμείς έχουμε κρατήσει στο ειδικό αποθεματικό 7,5 δισ. Μακάρι να μην χρειαστούν αλλά εάν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν».

 

Πηγή: cnn.gr

(Visited 164 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*