Αλλάζει το ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Θα κλείνουν νωρίτερα από τη Δευτέρα

Άκης Αξαόπουλος
12/11/2020 12:27
 
 
 

 

Νέα αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ από την προσεχή Δευτέρα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, θα κλείνουν στις 8.30 από τη Δευτέρα ενώ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή», είπε ο Ν. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Για τα νέα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5:00 ο Π. Σταμπουλίδης, ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες delivery και take away, θα λειτουργούν κανονικά μετά τις 9 το βράδυ. Αν κάποιος για παράδειγμα, πάει στην εργασία του μπορεί να πάρει κάτι να φάει.

Τα σουπερ μαρκετ δεν θα ανοίξουν την Κυριακή και θα κλείνουν στις 20:30. Ο Π. Σταμπουλίδης, σημείωσε δε, ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει και νωρίτερα μετά τις 5:30 το πρωί.

Για την αγορά των Χριστουγέννων υπογράμμισε, ότι πρέπει να περιμένουμε την καλυτέρευση των δεικτων στην κοινή προσπάθεια αναχαίτισης του ιου στην κοινότητα και τότε θα παρθούν οι αποφάσεις στο τέλος του Νοεμβρίου. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές και θα εορταστούν μόνο ανάμεσα στα μέλη που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Για την παροχή βοήθειας μετά τις 9 το βράδυ και τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτό το θέμα, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι θα απαντηθούν όλα τις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

(Visited 281 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*