Κορωνοϊός: Τι δείχνουν οι ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων από τα νησιά

Newsroom
13/08/2020 02:03
 
 
 

 

Στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική, καθώς αυτή είναι η Περιφέρεια στην οποία εντοπίζονται τα περισσότερα νέα κρούσματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσα σε μόλις 11 ημέρες έχουν εντοπιστεί 384 κρούσματα κορωνοϊού, περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο!

Η ιχνηλάτηση των εντοπισμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να αφορούν νέους, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τον έλεγχο, έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα άλλωστε και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 4 στα 10 κρούσματα αφορούν πλέον στη χώρα μας άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να καταλαμβάνουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συνεχίζονται οι… μεταμεσονύκτιοι συνωστισμοί στα νησιά παρά τα νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, παρά το ότι εφαρμόστηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ιδίως σε περιοχές και νησιά που εντοπίζονται αρκετά κρούσματα, τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι επιχειρηματίες ορισμένων περιοχών δεν φαίνονται πρόθυμοι να τα τηρήσουν.

Αδιαφορούν για τα κρούσματα και απειλούν για τα μέτρα οι επιχειρηματίες της Μυκόνου

Σαν να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και σαν να μη λαμβάνουν τίποτε υπόψη τους, οι επιχειρηματίες της Μυκόνου δηλώνουν εξαγριωμένοι για την απόφαση να κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα! Με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από την κυβέρνηση.

Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου, απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας οι επιχειρηματίες της Μυκόνου δηλώνουν ότι «δεν πρόκειται επ ουδενί να δεχτούμε μοιρολατρικά την άδικη και απροειδοποίητη εξόντωση μας».

Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των καταστημάτων τους νωρίτερα και θέτουν μια σειρά από ερωτήματα προς την κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr

(Visited 752 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*