Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στους γάμους… όμως ο έρωτας μένει!

γάμος ABOVE
Newsroom
12/05/2020 17:51
 
 
 

 

Η περίοδος της καραντίνας τελείωσε… Αν και τυπικά επιστρέφουμε στην κανονικότητα τίποτα δεν είναι ίδιο με πριν! Η πανδημία έφερε ανατροπές ακόμα και στην τέλεση των μυστηρίων, ενώ γάμοι και βαφτίσεις της Άνοιξης ματαιώθηκαν.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες γάμου βρίσκονται σταδιακά στα πόστα τους μιας και από τις 17 Απριλίου ανοίγουν οι εκκλησίες και θα επιτραπεί ξανά η υπό όρους συμμετοχή στις θρησκευτικές λειτουργίες και ακολουθίες (άρα και των μυστηρίων του γάμου και της βάφτισης).

Γάμος στην εποχή του κορωνοϊού…

γάμος ABOVE

Η αγωνία σε όσους έχουν προγραμματίσει να παντρευτούν το φετινό καλοκαίρι είναι μεγάλη αφού ακόμα δεν γνωρίζουν καλά-καλά κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ζήσουν τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ο αριθμός των καλεσμένων δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 250 άτομα και αυτά θα μπορούν να προσκληθούν ανάλογα με το μέγεθος της εκκλησίας και του χώρου που θα γίνει η γαμήλια δεξίωση.

γάμος ABOVE

Ωστόσο όπως ανέφερε στο naxostimes.gr ο φωτογράφος γάμου Γιώργος Σφυρόερας «τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει έναν λαμπερό κι ευτυχισμένο γάμο, ακόμα κι αν οι καλεσμένοι είναι λιγότεροι από όσους είχαν προ κορωνοϊού προγραμματιστεί».

γάμος ABOVE

Όπως ο ίδιος σημειώνει, σε ότι αφορά τη φωτογράφιση του ζευγαριού τίποτα δεν θα αλλάξει! «Η φωτογράφιση θα είναι όπως ακριβώς την επιθυμεί το ζευγάρι. Κι αν θα πρέπει να κρατήσουμε αποστάσεις… αυτό εύκολα θα το κάνουμε χωρίς να χάσουμε ούτε μια στιγμή από τη διαδικασία! Ο φωτογραφικός φακός, κοντύτερα ή πιο μακριά θα αποτυπώνει όλες εκείνες τις μοναδικές στιγμές ευτυχίας που κανένας ιός δεν μπορεί να εμποδίσει, αφού εδώ αυτός που κερδίζει είναι μόνο ο έρωτας!».

Τι θα γίνει με τις δεξιώσεις γάμων;

Όλα αλλάζουν λόγω κορωνοϊού, αλλά όχι και η διάθεση του ζευγαριού που θα ζήσει το όνειρο είτε με αντισηπτικά στα τραπέζια, είτε όχι!

γάμος ABOVE

Στις δεξιώσεις γάμων την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών θα την καθορίζει πλέον η …μεζούρα, θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά, κυλιόμενη προσέλευση στην πίστα για χορό (με το μοναχικό ζεϊμπέκικο να πρωτοστατεί), με γάντια, μαντήλια, την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας, αλλά και live streaming για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που δε θα ήθελαν με τίποτα να χάσουν το γεγονός!

Το τοπίο όμως, αλλάζει και στο φαγητό, όπου πλέον θα πρέπει να αποφεύγεται η επιλογή του μπουφέ.

Τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και φυσικά τα τραπέζια μεταξύ τους θα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Για τις δεξιώσεις, ευνοούνται οι υπαίθριοι χώροι και τα μαγαζιά που διαθέτουν μεγάλους εξωτερικούς χώρους ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καλεσμένοι.
«Οι σερβιτόροι θα φορούν μάσκες, με … χαριτωμένο τρόπο -διότι δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ευχάριστο γεγονός- και θα κάνουν συστάσεις στους «παραβάτες» που θα παρασυρθούν σε αγκαλιές και φιλιά!», λέει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης καταστήματος.

γάμος ABOVE

Αυτή θα είναι η εικόνα στα γαμήλια πάρτι στην εποχή του κορωνοϊού, όπως λένε διοργανωτές γάμων και ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, οι οποίοι ετοιμάζονται και αυτοί για την επιστροφή σε δράση.

Όλα αυτά θα είναι πρωτόγνωρα μεν αλλά δεν θα εμποδίσουν την ευτυχία των ζευγαριών τα οποία και να χορέψουν μαζί θα μπορούν και να μοιραστούν την τούρτα από το ίδιο κουταλάκι όπως άλλωστε και την υπόλοιπη ζωή τους!

ABOVE

Χώρα, Νάξος 84300
Κ 6940 400 640
E contact@above.productions & above.productions.tv@gmail.com
Website above.productions
FB above.product
Instagram @above.weddings

(Visited 781 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*