Πότε και με ποιες προϋποθέσεις ξεκινούν οι μετακινήσεις στα νησιά

Blue Star - άρση των μετακινήσεων από και προς την νησιωτική χώρα
Newsroom
04/05/2020 15:49
 
 
 

 

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μετακινήσεων από και προς την νησιωτική χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που θα αφορούν στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνονται, όπως προανήγγειλε, μείωση κατά 50% στην επιβίβαση ταξιδιωτών, ενώ θα πραγματοποιούνται και ειδικοί έλεγχοι, για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

«Καταφέραμε και περιορίσαμε τα κρούσματα στα νησιά. Για να προστατέψουμε την υγεία των νησιωτών. Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας» σχολίασε σχετικά με μέτρα που ελήφθησαν στην προηγούμενη φάση.

Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοΐα με 15 εκατομμύρια ευρώ «καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας» είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοΐας από ευρωπαϊκούς πόρους.

(Visited 2.587 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*