Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου

Άκης Αξαόπουλος
23/04/2020 13:03
 
 
 

 

Την παράταση των μέτρων έως τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε ο κ. Πέτσας την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα ή Τρίτη) θα ανακοινωθεί από τον ίδιο των πρωθυπουργό το σχέδιο σταδιακής άρσης των μέτρων μετά από την συγκεκριμένη ημερομηνία. “Θα αξιολογούνται τα δεδομένα και εβδομάδα με εβδομάδα θα προχωρούμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από την παράταση εξαιρούνται, καθώς από τις 27 Απριλίου ξεκινά η λειτουργία:

-Έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων

-Ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα, εκείνες των “συναινετικών προσημειώσεων”. “Σημειώνεται ότι για ελαχιστοποίηση των όποιων φαινομένων συνωστισμού η διαδικασία “συναινετικών προσημειώσεων” θα γίνεται μέσω των Γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων”, είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι η αρχή τη άρσης των μέτρων θα γίνει από ομάδες που έχουν μειωμένο κίνδυνο για επιπλοκές από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους. Αυτό, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μπορεί να περιλαμβάνει

(Visited 237 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*