Μετακίνηση πολιτών μόνο με sms – Καταργούνται χειρόγραφη & έντυπη βεβαίωση

Άκης Αξαόπουλος
02/04/2020 16:14
 
 
 

 

Σε κατάργηση της χειρόγραφης άλλα και της έντυπης (σ.σ. τυπωμένης από υπολογιστή) βεβαίωσης μετακίνησης καταλήγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί ότι η κυκλοφορία για τους πολίτες και όχι για τους εργαζόμενους θα γίνεται αποκλειστικά με sms στο 13033 και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που σε πρώτη φάση θα είναι οι τρεις ώρες.

Παράλληλα σε δεύτερη φάση εξετάζεται, πλην του χρονικού περιορισμού, να τεθεί και περιορισμός στον αριθμό των μετακινήσεων ανά ημέρα. Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι, εκτός από την περίπτωση Β1 (φαρμακείο ή γιατρό), να δίνεται η δυνατότητα για δυο μετακινήσεις ανά ημέρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτούς τους τρόπους να περιοριστούν οι μετακινήσεις, κάποιων λίγων που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ηλικιωμένοι, άρα κινδυνεύουν περισσότερο, οι οποίοι έχουν μαζί τους μία χειρόγραφη ή τυπωμένη βεβαίωση και κινούνται άσκοπα πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα, ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι «εξετάζουμε πώς αυτό (σ.σ. περιορισμοί στις μετακινήσεις) θα μπορεί να γίνει μέσω του 13033 ώστε να αποφύγουμε την άσκοπη γραφειοκρατία ή την καταστρατήγηση που θα μπορούσε να υπάρχει με έγχαρτο τρόπο μετακίνησης».

 

(Visited 3.194 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*