«Θρίλερ» με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Πληροφορίες για 120 κρούσματα κορωνοϊού

Ελευθέριος Βενιζέλος
Newsroom
02/04/2020 14:23
 
 
 

 

Σε ένα πραγματικό «θρίλερ» εξελίσσεται η περίπτωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μέχρι χθες είχαν διαπιστωθεί 20 κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -που δεν ανακοινώνει, ακόμα, επίσημα ο ΕΟΔΥ, από τα δείγματα που πήρε από το πλήρωμα ο ΕΟΔΥ -σύνολο άνω των 380 ατόμων- επιβεβαιώθηκε ότι 120 από αυτά είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το πρώτο συμβάν μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού που καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές Αρχές και ο ΕΟΔΥ. Αναλυτικά στοιχεία για το «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται να δώσει σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στις 18:00.

Στο πλοίο επιβαίνουν 150 Τούρκοι μηχανικοί και τεχνίτες, ενώ μαζί τους βρίσκονται και 36 Ελληνες, οι οποίοι -αρχικά- κατευθύνονταν στο Καντίθ της Ισπανίας για να πραγματοποιήσουν εργασίες σε κρουαζιερόπλοιο. Συνολικά στο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκονται 383 εργάτες από 13 χώρες όπως η Ινδονησία (83 άτομα), η Ουκρανία (82 άτομα), η Βουλγαρία και το Καζακστάν.

Το πλήρωμα του πλοίου ήρθε, ωστόσο, αντιμέτωπο με μια πραγματική «Οδύσσεια»καθώς είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ισπανία, όπου έφτασε στις 7 Μαρτίου, αλλά δεν έγινε δεκτό, λόγω των μέτρων για την έξαρση του κορωνοϊού.

Το πλοίο επέστρεψε στην Τουρκία, όπου δεν του επετράπη να «δέσει» και από τις 21 Μαρτίου βρίσκεται ανοικτά στο λιμάνι του Πειραιά και έχει τεθεί σε καραντίνα. Οπως επιβεβαιώθηκε, ήδη δυο μέλη του πληρώματος που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν». Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 72χρονο.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία αρχείου: INTIME NEWS

(Visited 342 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*