Ν. Συρμαλένιος: Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι λογιστές-φοροτεχνικοί

Άκης Αξαόπουλος
23/03/2020 18:48
 
 
 

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την Ανακοίνωση-Επιστολή του Λογιστικού-Φοροτεχνικού Γραφείου Μανωλάς Νικόλαος και Συνεργάτες προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ 11.03.2020/2020 επαγγελμάτων, όπως των λογιστών- φοροτεχνικών.

Ειδικά για την περιοχή των Κυκλάδων που στηρίζεται στον τουρισμό, πλέον σήμερα τίθεται εν αμφιβόλω η τουριστική καλοκαιρινή περίοδο, όταν τουριστικοί κολοσσοί (π.χ. TUI) έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα και τις προκαταβολές τους. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες Εάν όμως δεν δουλέψει το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, τα τουριστικά είδη πώς θα δουλέψει ή θα πληρωθεί ο λογιστής; Πώς θα καταφέρουν επιχειρήσεις που δεν δραστηριοποιούνται άμεσα με τον Τουρισμό και δεν περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ τους στο Δελτίο Τύπου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όταν η ρευστότητα στην αγορά θα είναι μηδενική; Με βάση τα παραπάνω, προτείνεται να ενταχθούν και οι λογιστές-φοροτεχνικοί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Εργασίας

Θέμα: «Ιδιαιτερότητες και ανισότητες που δημιουργούνται με το Δελτίο Τύπου του Υ.Ο. στις 20-03-2020 με θέμα «Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την Ανακοίνωση-Επιστολή του Λογιστικού-Φοροτεχνικού Γραφείου Μανωλάς Νικόλαος και Συνεργάτες προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ 11.03.2020/2020 επαγγελμάτων, όπως των λογιστών- φοροτεχνικών, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, διαφόρων συμβούλων, επαγγελμάτων δηλαδή που έχουν σχέση με την οικοδομική δραστηριότητα, χονδρεμπόριο τροφίμων κ.α.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η επιστολή του Λογιστικού-Φοροτεχνικού Γραφείου Μανωλάς Νικόλαος και Συνεργάτες

(Visited 109 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*