Ως τα τέλη του 2019 οι αιτήσεις για ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ

Προσλήψεις στο δήμο Νάξου Μικρών Κυκλάδων
Άκης Αξαόπουλος
14/09/2019 13:20
 
 
 

 

Παρατείνεται, έως τα τέλη του χρόνου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών προς τους Δήμους για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς τους προς τους ΟΤΑ.

Η επικείμενη ρύθμιση αναμένεται να δώσει σημαντική «ανάσα» σε χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας τους την ευκαιρία να τακτοποιήσουν οικονομικές τους υποχρεώσεις που χρονίζουν.

Την παράταση είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, δεδομένου ότι η προθεσμία ισχύος της προηγούμενης ρύθμισης λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου. «Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμπολίτες μας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε χρονίζουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα να αυξήσουν σημαντικά τη ροή εσόδων προς τα ταμεία τους και να εισπράξουν απαιτήσεις που δεν εξυπηρετούνταν» ανέφερε σχετικά στην επιστολή του ο κ. Πατούλης.

Έτσι, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης εκ μέρους των πολιτών, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*