Γάλλος κροίσος ο χειριστής του μοιραίου σκάφους στο Πόρτο Χέλι

Άκης Αξαόπουλος
19/08/2019 11:25
 
 
 

 

Από μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στη Γαλλία προέρχεται ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που παρέσυρε και σκότωσε δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Ο Ιγκ Μουλιέζ απόγονος του Ζεράρ Μουλιέζ, ο οποίος τη δεκαετία του ’60 ίδρυσε την Auchan, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας.

H οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας, μεταξύ άλλων, και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Realnews.

Η περιουσία της οικογένειας φτάνει τα 33 δισ. ευρώ και οι επιχειρήσεις της έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους αλλά και φίλους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, που έγινε η τραγωδία, οδηγούσε το ταχύπλοο, επιστρέφοντας από τις Σπέτσες μαζί με άλλους 10 επιβάτες. Τότε, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το μικρό αλιευτικό σκάφος, μέσα στο οποίο ήταν τα τρία αδέρφια.

«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο.

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».

(Visited 215 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*