Εγκλωβισμένα φορτηγά στο λιμάνι της Ραφήνας

Άκης Αξαόπουλος
27/07/2019 14:48
 
 
 

 

Δεκάδες φορτηγά είναι εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Ραφήνας, αφού όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί τους δεν υπάρχουν επαρκή δρομολόγια για να ταξιδέψουν στους προορισμούς τους.

Το φαινόμενο αυτό που το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινό, δημιουργεί έντονο πρόβλημα στους οδηγούς φορτηγών, αλλά και στους κατοίκους των νησιών, ιδίως των Κυκλάδων που σφύζουν από τουρισμό και έχουν καθημερινή ανάγκη τροφοδοσίας.

Το βράδυ της Παρασκευής τα φορτηγά που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο της γραμμής ήταν τουλάχιστον πενήντα μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και πέντε φορτηγά – ψυγεία.

Το zougla.gr επικοινώνησε με οδηγούς φορτηγών που επισημαίνουν ότι η έλλειψη δρομολογίων για τις Κυκλάδες δεν τους επιτρέπει να κάνουν την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των προϊόντων.

«Δεν υπάρχουν καράβια που να εξυπηρετούν τη γραμμή Άνδρος – Τήνος – Μύκονος, πέρυσι υπήρχαν τέσσερα και φέτος υπάρχουν μόλις δύο», λέει ένας από τους οδηγούς που περιμένουν στο λιμάνι, που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. «Περιμένουμε στο λιμάνι μέχρι να επιβιβαστούν τα Ι.Χ. και όταν το πλοίο γεμίσει μας ζητούν να φύγουμε. Καλώ τον αρμόδιο υπουργό να αυξήσει τα δρομολόγια και τις θέσεις των φορτηγών σε αυτά».

Ένας άλλος οδηγός αναφέρεται στο ίδιο πρόβλημα, το οποίο όπως λέει ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, λόγω ελλείψεως δρομολογίων και κορυφώθηκε τελευταία λόγω της τουριστικής περιόδου. Αναφέρθηκε ειδικά στην γραμμή Άνδρο – Τήνο – Μύκονο και κυρίως στο ζήτημα των φορτηγών ψυγείων που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, τα οποία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν. Απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr αν η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι είναι μόνο σημερινή, τονίζει ότι πρόκειται για μία καθημερινή κατάσταση. Αναφέρει δε ως έναν από τους λόγους, ότι έγκειται στην ευχέρεια των κυβερνητών αν θα δεχθούν την επιβίβαση ενός φορτηγού και ότι το καλοκαίρι προτιμούν τα επιβατηγά οχήματα.

Το Λιμεναρχείο Ραφήνας με το οποίο επικοινώνησε το zougla.gr αρνήθηκε οποιαδήποτε εξήγηση ως αναρμόδιο και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, με το οποίο επίσης επικοινωνήσαμε, δεν φάνηκε να έχει ακριβή εικόνα για το τι συμβαίνει στο λιμάνι από το Λιμεναρχείο της Ραφήνας και για το μέγεθος του προβλήματος, και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Όταν υπάρξει πραγματική ενημέρωση του Υπουργείο Ναυτιλίας που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο, για το μέγεθος του προβλήματος, μήπως πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη επίλυσή του, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της θερινής σεζόν;

(Visited 371 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*