Επιχείρηση “Καταιγίδα στο Αιγαίο” με μεταμφιεσμένους εφοριακούς

Άκης Αξαόπουλος
03/07/2019 15:23
 
 
 

 

Περισσότεροι από 300 ελεγκτές της ΑΑΔΕ “οργώνουν” τις τελευταίες ημέρες τις τουριστικές περιοχές της νησιωτικής αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε ακόμη μία μάχη με τη “Λερναία Ύδρα” της φοροδιαφυγής. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται όπως πάντα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη που υποδέχονται κάθε καλοκαίρι τον μεγαλύτερο όγκο Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Η επιχείρηση “Καταιγίδα στο Αιγαίο” έχει επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα πώλησης ρούχων και κοσμημάτων για να διαπιστωθεί αν τα εμπορεύματα διακινούνται με νόμιμα τιμολόγια και αν κόβονται αποδείξεις λιανικής πώλησης. Μετά το θορυβώδες λουκέτο στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Salt Bae στη Μύκονο που δεν είχε κόψει αποδείξεις 25.800 ευρώ, η ΑΑΔΕ έκλεισε για λίγα 24ωρα πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο που έκανε “χρυσές δουλειές” χωρίς αποδείξεις. Επίσης η επιγραφή “αναστολή λειτουργίας λόγω φορολογικών παραβάσεων” αναρτήθηκε στη συνέχεια σε γνωστό κατάστημα ρούχων στη Μύκονο αλλά και σε πολυτελές εστιατόριο στη Ρόδο.

Η επιχείρηση ‘Καταιγίδα” περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερης κλίμακας έρευνα σε θαλαμηγούς που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Οι ράμπο της ΑΑΔΕ έχουν σηκώσει ακόμη και drone στα νησιά πάνω από τις μαρίνες και τα λιμάνια και καταγράφουν τις κινήσεις των σκαφών χωρίς να τα αντιλαμβάνονται οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες τους.Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές διασταυρώνουν και αναλύουν τα στοιχεία κάθε σκάφους για να διαπιστώσουν τα δρομολόγιά τους αλλά και τι μεταφέρουν.

Σε πολλές περιπτώσεις οι εφοριακοί ακολουθούν τη μέθοδο των μεταμφιέσεων. Μούσια, μουστάκια, ψυγεία παραλίας και… ξένες γλώσσες επιστρατεύονται ώστε οι εφοριακοί να είναι πιο πειστικοί. Οι εφοριακοί έχουν κλείσει ακόμη και επιχειρήσεις που νοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς εκεί εντοπίστηκε το γνωστό πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων για τον εξοπλισμό και τους καφέδες ή τα σνακ που σερβίρονται στους πελάτες.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

(Visited 246 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*