«Κλεισθένης», Συνταγματική Αναθεώρηση και Αποκέντρωση στο επίκεντρο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

  •  
  •  
  •  

kede geniki syneleysi

«Η Ελλάδα Ψηλά με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά» είναι το κεντρικό σύνθημα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 3 μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων (μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη»), η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης κ.α. θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συνεδρίου, το οποίο – όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης – «διεξάγεται σε μια κρίσιμη για την Αυτοδιοίκηση και την πατρίδα μας χρονική συγκυρία.

«Στη συγκυρία αυτή, όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να συμβάλουμε δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και το θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, μέσα από ένα νέο μοντέλο οργάνωσης με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Το μήνυμα του Συνεδρίου μας αποτυπώνει τη φιλοσοφία και τους στόχους μας. Εκφράζει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας για την Ελλάδα του μέλλοντος μας, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε στην εθνική προσπάθεια να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

(Visited 6 times, 1 visits today)