Στον υφυπουργό Ανάπτυξης οι παράκτιοι αλιείς

psaras
admin
30/04/2015 20:32
 
 
 

Τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κλάδου με τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι παράκτιων αλιέων από όλη την Ελλάδα αναφέρθηκαν στο θέμα της εγκατάστασης των δορυφορικών μηχανημάτων και τη δυνατότητα εξαίρεσης από την τοποθέτησή τους (βάσει και του ευρωπαϊκού κανονισμού), στις αποζημιώσεις από την καταστροφή του εξοπλισμού από τα κητώδη (φώκιες, δελφίνια), στην εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου ανά περιοχή, στην εκπαίδευση των αλιέων και το ενδεχόμενο επανασύστασης ειδικής σχολής, στον αλιευτικό τουρισμό, στον ουσιαστικό έλεγχο της νομιμότητας από τις λιμενικές αρχές, στην αλλαγή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, στο μητρώο των επαγγελματιών αλιέων, στην οργάνωση της συλλογικής τους έκφρασης, στις στρεβλώσεις της ερασιτεχνικής αλιείας, στους λεσεψιανούς μετανάστες (λαγοκέφαλο) κ.α.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα εξετάσει άμεσα τα ζητήματα αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα αναζητήσει λύσεις κι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

(φωτό: parosnews.gr)

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*