Νέα υπηρεσία για την εξυπηρέτηση Ελλήνων του εξωτερικού από το Δημόσιο

admin
19/04/2015 09:03
 
 
 

Σε λειτουργία τέθηκε μια νέα, πιλοτική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα Κ.Ε.Π., αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αποτελεί, σε περιπτώσεις συναρμοδιότητας, σύνδεσμο με άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες, συνδράμοντας τους απόδημους στην εξεύρεση λύσεων επί θεμάτων που αντιμετωπίζουν.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υφισταμένων αλλά και των νέων, υπό ανάπτυξη υποδομών, να έχουν οι απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα πρόσβασης και εξυπηρέτησης στους τόπους διαμονής τους.

Στον σχεδιασμό της υπηρεσίας προβλέπεται και η αξιοποίηση συναφών εφαρμογών που είναι ήδη σε λειτουργία όπως είναι το «ΕΡΜΗΣ» και το «StartUpGreece».

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού είναι ο κατ’εξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας που ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς και, μεταξύ άλλων, είναι επιφορτισμένη με την παροχή ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την επαφή των Αποδήμων με τις Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*