Μια εκπληκτική εκδρομή στην Κρήτη για τους μαθητές Αγίου Αρσενίου (φώτος)

admin
20/04/2016 20:36
 
 
 

 

Με πολλές εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν από την εκδρομή τους στην Κρήτη τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Αγίου Αρσενίου!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του χωριού, συνεχίζοντας την προσπάθεια να γνωρίσουν τα παιδιά του σχολείου την Ελλάδα και να δουν από κοντά τα θεμέλια της ιστορίας μας αλλά και να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες (που για άλλα παιδιά στην ηλικία τους είναι καθημερινότητα) πραγματοποίησε επιμορφωτική εκδρομή στην πανέμορφη Κρήτη.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά αλλά και τους γονείς. Με την άφιξη τους στο Ηράκλειο επισκέφτηκαν το Ανάκτορο της Κνωσού και είδαν από κοντά δείγματα του Μινωικού πολιτισμού όπως την “Αίθουσα του Θρόνου”, τον “Πρίγκιπα με τα κρίνα” κ.ά.

 

Στη συνέχεια “χάθηκαν” στους διαδρόμους του “Θαλασσόκοσμου”, του μεγαλύτερου ενυδρείου της Μεσογειακής Ευρώπης και είδαν σε απόσταση αναπνοής καρχαρίες, ροφούς, ιππόκαμπους, χελώνες, χέλια, σμέρνες, όστρακα και χιλιάδες τροπικά ψάρια με απίστευτα χρώματα…

 

Πριν προλάβουν να …συνέλθουν, ξεναγήθηκαν στο μουσείο Φυσικής ιστορίας Κρήτης και είδαν ομοιώματα δεινοσαύρων και των αυγών τους, διάφορα ζώα ταξινομημένα ανά κλιματικές ζώνες όπου ζουν, είδαν επίσης ζωντανά ερπετά και φίδια, διασκέδασαν με παιχνίδια οφθαλμαπάτης και τέλος μπήκαν σε προσομοιωτή σεισμού, όπου ένιωσαν σεισμικές δονήσεις σα να ήταν κοντά και μακριά από το επίκεντρο.

 

Επόμενος σταθμός ήταν τα πανέμορφα Χανιά! Οι μαθητές και οι συνοδοί τους περιηγήθηκαν στο παλιό λιμάνι, ανέβηκαν στους Τάφους των Βενιζέλων κι επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής, που είχε γκρεμιστεί από τον πόλεμο και για την οποία ο Άγιος Πορφύριος παρότρυνε τις μοναχές “να την αναστηλώσουν γιατί θα ερχόταν ώρα που θα γέμιζε παιδιά” …όπερ και εγένετο, καθημερινά τα τελευταία χρόνια.

 

Επίσκεψη στην Κρήτη χωρίς Ρέθυμνο, δεν γίνεται… και οι εκδρομείς από τη Νάξο έκαναν το πέρασμα τους και από εκεί όπου αρχικά απόλαυσαν το παγωτό τους στο λιμάνι και αργότερα χάθηκαν στα καλντερίμια του…

 

Στην επιστροφή στη Νάξο οι βαλίτσες είχαν γεμίσει με χιλιάδες φωτογραφίες, όμορφες αναμνήσεις και αρκετές εντυπώσεις για να έχουν να τα διηγούνται τα παιδιά  στους φίλους τους.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*