Η ΕΑΣ Νάξου αναλαμβάνει όλα τα έξοδα των μαθητών της Αμοργού για να δώσουν Πανελλήνιες στη Νάξο!

admin
20/04/2016 10:53
 
 
 

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αναλαμβάνει όλα τα έξοδα των μαθητών από την Αμοργό για να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις στη Νάξο!

Κι όμως είναι πραγματικότητα…

Στο άκουσμα της είδησης ότι το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο δέκα εξεταστικά Κέντρα ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγονταν το ΕΠΑΛ Αμοργού κι έτσι οι δέκα μαθητές του σχολείου θα ήταν αναγκασμένοι να ξεσπιτωθούν για να δώσουν εξετάσεις στη Νάξο, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΑΣ Νάξου Μάνος Μπανασάκης επικοινώνησε με το Δ.Σ. της Ένωσης και έθεσε το θέμα της φιλοξενίας των μαθητών στη Νάξο. 
Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr οι μαθητές θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι αποκλειστικά και μόνο στο στόχο τους:

Όταν διάβασα ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ της Αμοργού θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Νάξο για να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι έχοντας υπόψιν μου ότι αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη περίοδος στη ζωή ενός μαθητή, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να προτείνω στο Δ.Σ. της ΕΑΣ τη φιλοξενία των μαθητών στη Νάξο. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα αποκλειστικά και μόνο στο στόχο τους και κατά συνέπεια θα πρέπει να νιώσουν ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον και ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται στις κρίσιμες αυτές στιγμές. Η ΕΑΣ αποφάσισε να προσφέρει τη φιλοξενία τους για το διάστημα από 7 έως 22 Ιουνίου (εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις) προκειμένου να νιώσουν “σαν το σπίτι τους” και να μπορούν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στα γραπτά τους“. 

Να σημειωθεί ότι για ακόμα μια φορά η ΕΑΣ δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό της πρόσωπο, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr η πλειοψηφία των μαθητών είχε αποφασίσει να μη συμμετέχει στις Πανελλήνιες λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους… 

 
 
(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*