Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου: «Αντιεκπαιδευτική λαίλαπα και κοινωνική αναλγησία»

thrania
Newsroom
10/02/2021 12:05
 
 
 

Για «προσπάθεια δόμησης ενός αντιδραστικού, αναχρονιστικού και απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες της αγοράς εκπαιδευτικού συστήματος» από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου.

Με αφορμη την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Βουλή, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι επιχειρείται όξυνση της καταστολής, περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού και επίθεση στα κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα του.

Για τους λόγους αυτούς, καλεί σε συστράτευση και οικοδόμηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να σταματήσει η αντιεκπαιδευτική λαίλαπα και η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Εδώ κι έναν σχεδόν χρόνο η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υ.ΠΑΙ.Θ., επίμονα προσανατολισμένοι στις οπισθοδρομικές επιδιώξεις τους και σε μόνιμη απουσία επαφής με τα πραγματικά προβλήματα, συνεχίζουν να εντείνουν την επίθεσή τους στα μορφωτικά δικαιώματα παιδιών και νεολαίας, στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, έχοντας κλείσει επ’ αόριστον τα Πανεπιστήμια και ανοιγοκλείνοντας τα σχολεία σαν ακορντεόν.

Μάλιστα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου επιδιώκουν να ψηφίσουν στη Βουλή ένα ακόμη αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, έντονα αντιδημοκρατική έμπνευσης, που έχει ξεσηκώσει φοιτητές, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, καθώς θέτει νέους φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών του λαού στα ΑΕΙ, θεσμοθετεί την πανεπιστημιακή αστυνομία, οδηγεί στο κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών κ.ά. Η κυβέρνηση που δεν διαθέτει ούτε 1€ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και την Παιδεία, αδιαφορεί για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και των 3 βαθμίδων, αλλά την ίδια ώρα βρίσκει 30 εκατ. ευρώ για να προσλάβει 1.030 αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια!

Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ενώ έχει ανακοινωθεί η κατάθεση στη Βουλή μέσα στον Φλεβάρη νομοσχεδίου για τα κριτήρια αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, καθώς και για την λεγόμενη… αυτονομία της σχολικής μονάδας.

Με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το λεγόμενο αγγλοσαξονικό μοντέλο αξιολόγησης, το οποίο όπου έχει εφαρμοστεί φέρνει κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών, συνεχίζεται η προσπάθεια δόμησης ενός αντιδραστικού, αναχρονιστικού και απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες της αγοράς εκπαιδευτικού συστήματος.

Συναδέλφισσες /οι,
Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική αλλά και την όξυνση της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, φοιτητών-μαθητών-εκπαιδευτικών που θα γίνει ο κυματοθραύστης στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα και την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης ενώ ταυτόχρονα θα βάλουμε φραγμό στην αξιολόγηση και θα διεκδικήσουμε παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο!

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.
Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, που τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και οι Ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Ενημερώνουμε ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 3 πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου) και η ΑΔΕΔΥ τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*