Σε αποχή οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες προφύλαξης από την πανδημία

2ο Γυμνάσιο Νάξου μαθητικό διαγωνισμό
Newsroom
30/09/2020 13:36
 
 
 

 

Σε αποχή από τα μαθήματα τους προχώρησαν σήμερα μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα που τηρούνται στο σχολείο τους για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη το πρωί, μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου ανακοίνωσαν στη διευθύντρια Σοφία Κρητικού και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς ότι δεν θα μπουν στις τάξεις για μάθημα αφού έχουν σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, αντιδρούν για τη χρήση μάσκας τη στιγμή που δεν πληρούνται οι υπόλοιπες απαραίτητες προϋποθέσεις αποστάσεων μεταξύ τους, για υπεράριθμους μαθητές στις αίθουσες αλλά και για το ελλιπές προσωπικό καθαριότητας.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην αποχή από τα μαθήματα τους είναι οι περισσότεροι από τους μισούς του σχολείου και από όλες τις τάξεις, με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων από την Γ΄ Γυμνασίου.

Το πρωί, οι μαθητές, αρκετοί γονείς η διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο και συνομίλησαν για τους προβληματισμούς των παιδιών τα οποία, είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες προφύλαξης από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές που απέχουν, παίρνουν κανονικά απουσίες (εις γνώση τους), αφού δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου.

«Το σχολείο είναι το βήμα για την επίλυση όλων των ζητημάτων»

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σοφία Κρητικού, μιλώντας στο naxostimes.gr τόνισε ότι η ίδια είναι υπέρ του ανοιχτού σχολείου το οποίο μπορεί να αποτελέσει «βήμα» για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

«Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι προβληματισμοί των παιδιών να πάνε στους αρμόδιους φορείς. Αυτό όμως που πιστεύω και το συζήτησα και με τα παιδιά είναι ότι με κλειστά σχολεία, δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα. Να έρχονται στο σχολείο και σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να καταγραφούν οι ανάγκες και οι προβληματισμοί τους και από κοινού, να αναζητηθούν λύσεις, Το σχολείο είναι το βήμα για την επίλυση όλων των ζητημάτων» σημείωσε η κ. Κρητικού.

Το μόνο που άλλαξε φέτος …είναι να φορούν μάσκα τα παιδιά

Ωστόσο, όπως φαίνεται οι μαθητές του σχολείου δεν αντιδρούν άδικα, αφού στις αίθουσες διδασκαλίας είναι 18, 19, 20 αλλά και σε δύο περιπτώσεις 25 παιδιά και τίποτα δεν έχει αλλάξει από την προ κορωνοϊού εποχή σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα.

Επίσης στο σχολείο μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει πρωινή βάρδια καθαρίστριας κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό εν μέσω πανδημίας. Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι ενήμερος για το θέμα, ωστόσο δεν έχει φροντίσει εγκαίρως να καλυφθεί η βάρδια. Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες φαίνεται να έχει προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός προκειμένου να καλυφθεί η θέση.

Όπως λένε οι μαθητές «είναι κοροϊδία» να τους αναγκάζουν να φορούν μάσκα, δηλαδή οι ίδιοι να τηρούν τα πρωτόκολλα και η πολιτεία με τους αρμόδιους φορείς να μην λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των πενταμελων μαθητικών συμβουλίων τις 2 τελευταίες ώρες.

Οι μαθητές στο παρακάτω κείμενο αναφέρουν τους προβληματισμούς τους και τους λόγους αποχής τους από τα μαθήματα.

Σήμερα, εμείς οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου, απέχουμε από τα μαθήματά μας παίρνοντας απουσίες, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία μας, για τους εξής λόγους:

• Είμαστε κατά της χρήσης της μάσκας όταν δεν πληρούνται οι υπόλοιπες απαραίτητες προϋποθέσεις αποστάσεων μεταξύ μας. Απαιτούμε δηλαδή μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών μέσα στα τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, όπως ήμασταν το Μάιο, και να κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο.

• Επιπλέον οι αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα καθιστούν επιβεβλημένη την παρουσία κι άλλου προσωπικού καθαριότητας στο σχολείο.

Η ικανοποίηση των παραπάνω αυτονόητων αιτημάτων είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα τη μαθησιακή μας διαδικασία.

(Visited 671 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*