Δεν εγκρίθηκε η ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» για το ΔΙΕΚ Σύρου

admin
25/11/2015 09:18
 
 
 

Παρά το γεγονός ότι το ΔΙΕΚ Σύρου διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», ωστόσο η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί «Έγκρισης λειτουργίας τμημάτων Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εξαμήνου 2015 Β’» δεν εγκρίνει τη λειτουργία της.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Φίλη, στην οποία μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα που απαιτεί διαρκή βελτίωση και εξέλιξη και ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ανταγωνισμό από γειτονικές χώρες, οφείλει να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό.

Επιπλέον, όσον αφορά ειδικότερα στη Σύρο, ο κ. Μαραγκός ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου το νησί να αναπτύξει και τον τουριστικό τομέα και να ενισχυθεί περισσότερο η τοπική οικονομία. Κατά συνέπεια, οι σχετικές ειδικότητες κρίνονται εξαιρετικά απαραίτητες, καθώς παρέχουν την κατάλληλη κατάρτιση των νέων επαγγελματιών που επανδρώνουν τις υπηρεσίες του τουρισμού.

Ας σημειωθεί τέλος, ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα έχει ήδη συγκεντρώσει 20 εγγραφές σπουδαστών που αναμένουν την έναρξη των σπουδών τους.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

 

 

(Visited 55 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*