Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Εσπερινό ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Νάξου: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα!

Εσπερινό Γενικό Λύκειο
Newsroom
17/09/2020 00:12
 
 
 

 

Μετά από 10 χρόνια, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Νάξου είναι πλέον γεγονός και άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί Ναξιώτες και Ναξιώτισσες που θέλουν είτε να βελτιώσουν τα εργασιακά τους προσόντα, είτε να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να μπουν ακόμη και στο Πανεπιστήμιο.

Το Εσπερινό ΓΕΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ αποτελούν, επί της ουσίας, τη «φυσική» συνέχεια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, προσκομίζοντας το απολυτήριο του Δημοτικού ή κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι παρακολούθησαν την Α’ ή την Β’ τάξη του ημερήσιου Γυμνασίου.

Όπως εξήγησε στο naxostimes.gr ο κ. Γιώργος Στεφάνου υπεύθυνος για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις Κυκλάδες, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στηρίζεται στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, γι’ αυτό και το πρόγραμμα σπουδών του διαμορφώνεται βάσει των πραγματικών αναγκών των μαθητών, τις οποίες εκείνοι επισημαίνουν στους διδάσκοντες.

«Εμείς απευθυνόμαστε στους μαθητές μας συμβουλευτικά θα λέγαμε, θέλουμε από εκείνους να συμμετέχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες των εσπερινών σχολείων θα βρουν ανθρώπους να τους στηρίξουν και όχι να τους απογοητεύσουν.

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχίζονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ οι εγγραφές στο Εσπερινό ΓΕΛ μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έχει ένα τμήμα στην Α’ τάξη και 2 τμήματα 17 μαθητών στην Β’ τάξη, ενώ στην Α’ τάξη του Εσπερινού ΓΕΛ έχουν εγγραφεί 28 μαθητές (οι οποίοι θα χωριστούν σε 2 τμήματα), ωστόσο ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να αυξηθεί.

(Visited 1.231 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*