Υφασμάτινες μάσκες και tablets για τους μαθητές του Καστελλόριζου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Newsroom
15/09/2020 16:22
 
 
 

Στο σχολείο του Καστελλόριζου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος παρέστη στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, η Περιφέρεια προσέφερε σε όλους τους μαθητές από 10 υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων για τον καθένα (σε τρία μεγέθη, για όλο το φάσμα των ηλικιών), καθώς κι από ένα tablet στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Σε αυτή τη σχολική αυλή, του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνάσιου και Λυκείου Καστελλορίζου, συναντώνται όλες οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Το φετινό κουδούνι σηματοδοτεί την έναρξη μιας σχολικής χρονιάς, ιδιαίτερης και τόσο διαφορετικής. Όταν χτυπήσει το κουδούνι, μέσα στις τάξεις του σχολείου πρέπει όλοι να φροντίσουμε να μπουν η προσαρμοστικότητα των παιδιών και η θετική τους σκέψη μαζί με την υπευθυνότητα και τη νηφαλιότητα που οφείλουμε να επιδεικνύουμε οι γονείς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταγράψουμε μία ακόμα νίκη στον πόλεμο ενάντια στην πανδημία.

Από την πλευρά της, η Πολιτεία, Υπουργείο Παιδείας, Δήμοι και Περιφέρεια έχουν εφοδιάσει παιδιά και εκπαιδευτικούς με τα απαραίτητα “όπλα” γι’ αυτή τη μάχη, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Κάθε μαθητής στο Καστελλόριζο, βρήκε σήμερα πάνω στο θρανίο του μία τσάντα της Περιφέρειάς μας. Οι μάσκες ή το tablet που είχε μέσα είναι η ελάχιστη απόδειξη ότι κάποιοι νοιάζονται. Είναι η δήλωση ότι θα είμαστε δίπλα τους. Είναι τα αντανακλαστικά της Περιφερειακής αρχής, που έκτισε για πρώτη φορά αν και χωρίς αρμοδιότητα, Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης Σχολικών Μονάδων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά της.

Είναι η δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε. Με το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγάπη. Με αισιοδοξία και υπευθυνότητα. Καλή σχολική χρονιά από το σχολείο του Καστελλορίζου».

(Visited 104 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*